De meeste dierenorganisaties hebben veel bereik op sociale media maar dikwijls niet de tijd noch mankracht om dat concreet om te zetten naar financiële steun voor hun dagelijkse werking. Via deze website kunnen zelfs zeer kleine organisaties eenvoudig online om steun vragen.
Veel mensen zijn sterk begaan met dierenwelzijn maar toch twijfelt men soms om te sponsoren omdat het niet altijd duidelijk is waar die bijdrage zal voor dienen. Via deze website is het op voorhand zeer duidelijk waar een bijdrage naartoe gaat, zodat sponsors veel meer bereid zijn om éénmalig of zelfs op regelmatige basis geld te storten.
Door de kleinschaligheid van de projecten, is de looptijd van de projecten beperkt en kan men zelfs met een kleine bijdrage een groot verschil maken.
Sponsors ontvangen het resultaat van hun steun in de nieuwsbrief, met een foto van het product dat ze hielpen schenken aan de organisatie. Zo zien zij dat hun bijdrage echt goed terecht is gekomen.
Tenslotte bieden veel organisaties alleen de optie om te doneren via een overboeking terwijl er via deze site meerdere betaalopties zijn wat het veel makkelijker maakt om te steunen.
Zodra een project is gefinancierd, bestellen wij de benodigdheden voor het project. Deze laten wij rechtstreeks bezorgen bij de organisatie. Zo kunnen wij garanderen dat de begunstigde krijgt wat mensen hebben gefinancierd.
Een project blijft maximaal 6 maanden op onze website staan. Als het na 3 maanden nog niet genoeg gefinancierd is, zijn er drie mogelijkheden :
  • We zoeken een alternatief (minder stuks, ander merk, etc).
  •  We voegen de opgehaalde donaties toe aan andere projecten voor dezelfde organisatie.
  •  Als er geen alternatief is, maken we de opgehaalde donaties over naar de begunstigde.
  Indien er integendeel geld over is, als er bijvoorbeeld korting wordt gegeven door een leverancier, zal het overgebleven bedrag naar een andere project van dezelfde organisatie gaan.
Helemaal niks. Alle bijdragen worden volledig gebruikt om de projecten en betaalkosten van die bijdragen te financieren. Wij vragen géén bijdrage van de dierenorganisaties. De bestuursleden van VZW Kat-Alyst of Tuin van Bastet VZW ontvangen géén vergoeding en/of beloning.
Projectbedragen worden afgerond op een veelvoud van 5 euro, omdat dat de minimale donatiemogelijkheid is. We vragen per project 10 euro extra om de kosten van de betalingen te dekken, bijvoorbeeld voor de Paypal-betalingen en andere bankkosten. Datzelfde geldt voor eventuele verzendkosten bij de webshops.
Nadat een project is behaald ontvangen wij van de betreffende organisatie een foto van de geleverde producten. Deze foto’s worden naar de sponsors van het betreffende project gemaild via de nieuwsbrief. Ook worden ze op de Facebookpagina van Dierendonatie.be geplaatst. En uiteraard zijn de foto’s op deze website te vinden bij 'Nieuws & Resultaten'.
We zijn zeker op zoek naar sponsors die ons willen helpen de kosten van het onderhoud en de werking van de website zelf te financieren. Of bijvoorbeeld om speciale winacties voor de aangesloten organisaties en sponsors te organiseren. Neem contact op via de contactpagina om samen te bekijken wat we kunnen doen voor elkaar.
Bij het betaalproces kun je aanvinken dat je graag anoniem wilt blijven. Je naam wordt dan niet getoond op de website. Je naam komt wel in onze administratie te staan, maar die gegevens delen wij uiteraard niet met derden.
Elke betaling (via Bancontact, Paypal, Visa, etc.) kost geld. Als bijvoorbeeld 100 mensen 1 euro zouden doneren voor een project van 100 euro, zouden we uiteindelijk slechts 65 euro hebben voor het project. Door een minimumbedrag van 5 euro in te stellen, waarborgen we dat er ook altijd voldoende geld is opgehaald voor een project. Projectbedragen worden daarom ook afgerond op een veelvoud van 5 euro, omdat dat de minimale donatiemogelijkheid is.
De reden waarom je betaling niet lukt wordt meestal duidelijk op de betreffende pagina's aangeduid (ontbrekende gegevens of betaalproblemen) Indien niet duidelijk neem contact op met ons via de contactpagina.
Nee, alle Belgische asielen maar ook VZW's die zich inzetten voor opvang, verzorging en herplaatsing van dieren in nood kunnen in aanmerking komen om projecten in te dienen. Daarbij gaat de voorkeur naar asielen of organisaties die geen structurele subsidies ontvangen en vooral afhankelijk zijn van vrijwilligers
Neen, wij concentreren ons op fondsenwerving voor online aankopen. Er bestaan andere gespecialiseerde organisaties die in bepaalde gevallen wel tussenkomen voor dierenartskosten. Een lijst met nuttige links zal hiervoor worden toegevoegd

Heb je vragen die hier niet tussen staan? Stuur ons gerust een berichtje via  het contactformulier op de contactpagina.